Tips gezellige woonkamer warme uitstraling: warme woonkamers zijn zo fijn in de herfst en winter

Creëer een gezellige woonkamer: maak je woonkamer warm gezellig met deze simpele tips

Een gezellige woonkamer, daar verlangt toch bijna iedereen naar in de herfst en de winter? Er is niet één uitleg hoe je een gezellige woonkamer creëert. Een warme gezellige sfeer in huis is een gevoel. Wanneer je jezelf relaxed voelt in een ruimte is de kans groot dat er een gezellige sfeer hangt. Natuurlijk kun je wel een aantal dingen doen om dat gevoel in je huis te versterken. Dit komt natuurlijk voort uit de spullen die in de ruimte staan en de manier waarop je woonkamer ingericht is.

Gezellige woonkamer basis voor warme woonkamer

Een warme sfeer in je woonkamer begint met een fijne basis. Houd je van de spullen in je huis? Maakt het je blij en gelukkig? Is de ruimte goed gevuld maar staat het niet te vol? Allemaal zaken om rekening mee te houden. Kies voor een mooie rustige basis met spullen en materialen die jij mooi vindt en die bij elkaar passen. Voor de basis begin je meestal met een moodboard. Dit kun je bijvoorbeeld met Pinterest samenstellen of kies voor een kant-en-klaar moodboard.

Warme materialen

Warme materialen zorgen voor een warme uitstraling. Denk aan wol, katoen, suède, velours en bouclé. Deze materialen pas je makkelijk toe op grote oppervlakken zoals de bank maar ook op een fauteuil, eetkamerstoelen, een vloerkleed, kussens of plaids. En deze warme materialen zijn de woontrend van 2023 dus ook nog eens hartstikke hip.

Gezellige woonkamer is persoonlijk

Warmte ontstaat door persoonlijkheid. Denk aan persoonlijke spullen die je dierbaar zijn maar ook foto’s en spullen om je heen die je blij maken en die je mooi vindt.

Kleuren en muren

Warme kleuren en muren geven sfeer aan een ruimte. Verf je muren in een mooie (rustige) kleur en kies een mooi behang, dat kleedt je ruimte ook meteen aan. Mijn persoonlijke favoriet is ARTE behang, maar het is niet goedkoop en bij diverse bouwzaken zijn soortgelijke designs te koop.

Kaarsen en mooie verlichting

Kaarsen en mooie verlichting zorgen voor een gezellige uitstraling. Lees ook hoe je voor de juiste verlichting in huis kiest.

Wanneer je bovenstaande tips toepast, zul je merken dat je je huis een hele andere uitstraling geeft. Meer inspiratie nodig? Lees ook: