Origineel cadeau kinderen

Origineel cadeau kinderen: welke cadeaus zijn origineel én geven veel plezier? Of zijn juist praktisch én leuk. De meest verrassende cadeaus voor verjaardag, sinterklaas, kerst of kinderfeestje.

Een origineel cadeau geven aan kinderen, maar wat geef je? Veel kinderen hebben veel (van hetzelfde) speelgoed en spullen. Bakken vol met Lego, Kapla blokken, buitenspeelgoed, knutselspullen, spelletjes en games. Het voelt dan ook niet altijd goed om nog meer van hetzelfde cadeau te geven. Maar verzin maar eens wat anders? Daarom cadeautips met een origineel cadeau voor kinderen waar ze echt blij van worden.

Cadeautips die geen speelgoed zijn

Bakken en kasten vol met speelgoed dus nu eens tijd voor cadeautips die geen speelgoed zijn. Waar maak je kinderen blij mee voor bijvoorbeeld verjaardag, sinterklaas, kerst, kinderfeestje, rapportcadeautje of afzwemmen? Zie hierbij een overzicht met originele cadeaus voor kinderen, met dit keer heel veel cadeautips die niet in de categorie speelgoed vallen.

Puzzelbal

Mijn persoonlijke favoriete cadeau in de categorie origineel cadeau kinderen! Een cadeau waarmee je indruk maakt voor kids vanaf 7 jaar: een doolhof puzzelbal. Super leuk en met deze 3D doolhofbal geef je een echt origineel cadeau waar kinderen rustig van worden en veel plezier aan beleven. Leuk om bijvoorbeeld in de auto te doen, om thuis mee te relaxen op de bank of even voor het slapen. Ik merk dat de puzzelbal een verslavend effect heeft, in positieve zin. Echt een aanrader wat mij betreft dus!

3D puzzelbal
Gevorderen 3D puzzelbal

Super Mario cadeaus zonder te gamen

Super Mario Bros, welk kind is er niet gek op? Wil je een origineel cadeau geven van deze groter super ster zonder dat kinderen achter de game kruipen? Zie de leuke cadeaus Mario Bros stijl, al deze cadeautjes tot ongeveer vijftien euro:

Super Mario Bros AquaBeads
Memory
Puzzel Super Mario
Super Mario knuffel

Op zoek naar een groter (en duurder) cadeau in deze categorie Super Mario cadeau? Met Bowser maak je altijd indruk:

Super lego 3D Bowser

Sieraden en verkleden voor meisjes

De meest originele verjaardagscadeaus waar je meisjes echt en plezier mee doet: verkleden, sieraden en sieraden bewaren. Een echt origineel cadeau waar je meisjes veel plezier mee doet:

Sieradendoosje
Verkleedjurk Frozen

Muziek bewaardoos voor jongens en meisjes

De standaard muziekdoosjes worden meestal eerder aan meisjes gegeven dan aan jongens. Maar het is toch ook super leuk om een jongen te verrassen met een mooie bewaardoos voor persoonlijke spullen? Deze leuke oceaandoos is perfect voor het bewaren van mooie stenen, strijkkralenfiguren, bandjes of andere kleine persoonlijke spullen die waardevol zijn voor je kind:

Muziek bewaardoos

Experimenteer set

Kinderen zijn dol op experimenten, allemaal super leuk maar ik vind het niet erg als dat een beetje gecontroleerd gaat. Daarom vind ik de experimenteer setten van Kosmos en Spektro ook zo leuk voor kinderen. Originele cadeaus voor kinderen van 5 tot 10 jaar:

Experimenteren: zelf glow in the dark stuiterballen maken
Kinderen en stenen: een super combinatie. Laat ze zelf Kristallen maken!
Electriciteit ontdekken met Spektro
RobotMaker CodingLab vanaf ca 8 jaar

Ik vind Robot cadeaus fantastisch voor kinderen: creativiteit wordt gestimuleerd, techniek staat centraal en kids ontdekken veel. Maar ook Spektro en de verschillende KOSMOS experimenteer sets zijn voorbeelden van cadeaus die net even iets anders zijn dan een standaard cadeau. Originele cadeaus vind ik verrassend, leuk voor jongens én meisjes. Daarnaast is het ook voor een brede groep kids van verschillende leeftijden geschikt. Zelfs voor een kind dat niet zoveel speelt met speelgoed zijn bovenstaande sets een leuk cadeau. Het zijn ook leuke tips om een juf of meester cadeau te geven om zo gezamenlijk met de klas op ontdekking te gaan.

Cadeaus voor kinderen die van koken en bakken houden: kindermessen, schort en bakspullen

Een bestseller cadeau voor kinderen van alle leeftijden want peuters kunnen je al helpen in de keuken. En hebben ze er lol in? Dan blijven ze graag helpen. Ook oudere kinderen helpen graag mee in de keuken.

Kindermessen
Dino bakvorm en andere bakvormen en koekjesvormen

Zijn bovenstaande cadeaus nog niet precies wat je zoekt? Bekijk dan ook eens de andere cadeau suggesties, deze zijn iets specifieker voor bepaalde leeftijden en bepaalde interesses. Ze zijn niet altijd verrassend maar wél succesvol:

Met al deze tips gaat het je vast lukken een verrassend en origineel cadeau te vinden!
Nog niet uitgelezen en meer Touch of Lemon lifestyle lezen? Ontdek hier de verschillende Touch of Lemon lifestyle blogs.