Review verminder rimpels met collageen poeder mijn ervaring

Review collageen: mijn ervaring met collageen poeder voor rimpels verminderen

Huidveroudering, fijne rimpeltjes, diepere rimpels en pigmentvlekken. Iedereen krijgt vroeg of laat natuurlijk last van deze ouderdomskwaaltjes maar leuk is anders. De een gaat er makkelijker mee om dan de ander. Maar als ik eerlijk ben, vind ik het soms lastig om te zien dat ik ouder word. Voor mij persoonlijk gaat het gebruik van botox en fillers mij nu nog te ver maar dat wil niet zeggen dat ik niet zoek naar een natuurlijke manier om het ouderdomsproces iets te vertragen. Al jaren gebruik ik een hele volledige multivitamine en magnesium en daarnaast probeer ik gezond te eten en leven.

Ik snap natuurlijk echt wel dat er geen wondermiddel is maar zou wel graag iets willen doen aan de kleine rimpels onder ogen, rimpels voorhoofd en rimpels bovenlip. Dus ik zocht naar rimpels verminderen op Google. Veel Oma weet raad trucjes en natuurlijk de bekende middelen als botox en fillers plus diverse crèmes die beweren iets te doen. Helaas voor mij leek de door mij uitgekozen crème (La Roche Posay Hyaluron) niet echt verschil te maken. Maar er moet toch iets zijn? Tijdens mijn uitgebreide zoektocht naar reviews, ervaringen, producten, vitaminen en poeders kwam ik uiteindelijk uit bij het gebruik van collageen. Collageen is een eiwit dat van nature in ons lichaam voorkomt en een essentiële rol speelt bij het behoud van een gezonde huid, haar, nagels en gewrichten.

Ontdek de voordelen van collageen voor een stralende huid en sterke gewrichten

Collageen speelt een cruciale rol bij het behoud van een jeugdige huid. Naarmate we ouder worden, neemt de collageenproductie in ons lichaam af, wat kan leiden tot rimpels, verslapping en een doffe teint. Door collageensupplementen te gebruiken, kan de productie van collageen in de huid worden gestimuleerd, waardoor de elasticiteit en stevigheid verbeteren. Bovendien kan collageen helpen bij het verminderen van het verschijnen van fijne lijntjes en rimpels, wat resulteert in een stralendere en jonger uitziende huid.

Eerlijk? Het was voor mij een onbekende term, dat collageen, maar nu een onmisbaar product. Want naast rimpels verminderen bleek collageen meer voor mij te doen. Maar eerst meer over de invloed van collageen op mijn rimpels want collageen poeder ervaringen vind ik online beperkt vindbaar dus daarom deel ik mijn ervaring met collageen poeder graag.

Rimpels verminderen: collageen

Na je 25e (slik!) maak je al minder collageen aan en na je 50e maakt je lichaam bijna helemaal geen collageen meer aan. Dat terwijl collageen er onder andere voor zorgt dat je minder rimpels en huidveroudering ontwikkelt. Door een tekort aan collageen krijg je dus eerder last van rimpels, een slappe en doffe huid, ingevallen ogen, haaruitval, futloos haar en tot slot zwakke en broze nagels. Voor mij was rimpels verminderen het belangrijkste uitgangspunt en omdat ik botox en fillers dus niet zie zitten, koos ik voor collageen omdat het wetenschappelijk bewezen een positief effect heeft op je huid en haar.

Collageen poeder, drankje en supplementen

Collageen dus… Ik twijfelde tussen de collageen capsules supplementen en collageen poeder. Omdat onderzoeksarts Jetske Ultee aangaf dat collageen poeder meer collageen bevat (in een collageen pil past simpelweg minder collageen – een pil bevat ca 370 milligram tov ca 15,6 gram collageen in poedervorm – een enorm verschil dus), ging ik op zoek naar voor mij het meest passende collageen poeder.

Soorten collageen poeder

Ik koos dus voor collageen poeder vanwege de hoeveelheid collageen en daarmee het binnenkrijgen van een goede dagdosering collageen. Er zijn vegetarische varianten beschikbaar op basis van plantaardig collageen, maar ik koos voor een breed collageen poeder op basis van collageen verkregen uit eieren, kip, vis en gehydrolyseerd rund. Ook vind ik het belangrijk dat er geen geur- en kleurstoffen toegevoegd zijn. Deze multi collageen poeder is de enige versie in Nederland die vijf verschillende bronnen collageen combineert. De ervaringen zijn wereldwijd positief en het leekt mij de ideale aanvulling op mijn gezonde eetpatroon. Wanneer je trouwens een ongezond eetpatroon hebt, schijnt het effect van collageen poeder minimaal te zijn dus dat is wel iets om mee te nemen in je keuze voor wel of geen collageen poeder gebruiken. Het gebruik van collageenpoeder kost je circa €25,- tot €30,- per maand.

Ervaring collageen poeder

Dan nu mijn ervaring met het gebruiken van extra collageen supplement in het dagelijks leven. Zelf neem ik het poeder in de ochtend en ik meng het gewoon door mijn ochtend smoothie heen. Wanneer ik geen tijd voor een smoothie heb, kies ik ervoor om het door mijn thee of koffie te mengen. Ik merk geen aantasting van de smaak van mijn drankje door het poeder dus eigenlijk merk ik er niets van dat ik collageen neem. Voor mij is het gewoon een supplement wat is opgenomen in mijn ochtendroutine bij het ontbijt. Het voelt daarom niet als extra moeite en ik vergeet het dus eigenlijk nooit om het poeder te gebruiken.

Resultaat collageenpoeder

Dan het resultaat collageenpoeder; na ongeveer een week leek mijn huid frisser te ogen. Nu weet ik niet of dat psychisch is of dat het daadwerkelijk verschil heeft gemaakt. Maar het motiveerde mij wel om door te gaan. Na ongeveer 8 weken leken de fijne rimpeltjes echt minder zichtbaar en leek mijn huid een heel stuk gladder en beter gehydrateerd. Ook merkte ik dat mijn nagels minder snel afbraken. Collageen wordt als natuurlijke huidverjonging gepresenteerd en dat snap ik dus wel.

Ik blijf zeker doorgaan met het gebruik van collageen poeder, mijn rimpels zijn echt niet weg maar het lijkt zeker minder en mijn huid is een stuk zachter. Het schijnt trouwens ook dat pigmentvlekken/ouderdomsvlekken minder snel doorkomen en minder grillig zijn wanneer je extra collageen toevoegt aan je dagelijkse ritme. Zelf zie ik dit verschil nog niet, maar dat zou mooi meegenomen zijn. Ik gebruik het collageen met name voor mijn gezichtshuid. En dan in het bijzonder de fijne rimpeltjes en vind het dus echt een aanrader! Kijk wel goed voor welk poeder je kiest want er zijn ontzettend veel verschillende soorten te verkrijgen.

Belangrijk over collageen: na 25 dagen 5 dagen stoppen met collageen

Het is belangrijk om na 25 dagen 5 dagen te stoppen met collageen. Dit doe je om te voorkomen dat je lichaam zelf minder collageen aanmaakt. Door 5 dagen geen collageen te nemen, stimuleer je je eigen lichaam om collageen aan te maken. Wel even goed om in de gaten te houden dus.

Niet alleen collageen maar ook multivitamine en magnesium, mijn ervaring

Omdat het collageen poeder wat ik gebruik puur collageen is, vul ik het aan met multivitamine en magnesium. Dit schijnt ooik de opname van het collageen te verbeteren. Ik gebruik al jaren dezelfde multivitamine en magnesium waardoor ik voor mijn gevoel minder vaak ziek ben. Voorheen werd ik heel vaak ziek, niet handig met kleine kinderen. Nu gaat het al lange tijd goed en zelfs de virussen van de kinderen die via het kinderdagverblijf, de buitenschoolse opvang of school komen raken mij minder. Of het aan opgebouwde weerstand komt of door het gebruik van multivitamine zal ik natuurlijk nooit zeker weten maar voor mijn gevoel helpt het wel echt om mijzelf fitter te voelen. Een druk gezin, werk, sporten, soms gebroken nachten en daarnaast natuurlijk diverse sociale activiteiten zorgt voor een volle agenda.

Ik probeer zo gezond mogelijk te eten en zo min mogelijk suiker te eten en drinken. Toch is een aanvulling in vitaminen op mijn gezonde eetgedrag in deze fase van mijn leven zeker welkom. Deze vitamine supplementen vind ik zelf dus ideaal vanwege de gratis verzending, ze passen door de brievenbus en ze zijn goedkoop voor de samenstelling van de vitaminepillen.

Nog wel een belangrijke toevoeging welke ik zelf ook pas later ontdekte: het advies is om na 25 dagen voor 5 dagen te stoppen. Op deze manier stimuleer je je lichaam om ook zelf voldoende collageen aan te blijven maken. Na die 5 dagen kun je dus weer gewoon starten. Op deze manier haal je het beste uit het collageenpoeder én uit je lichaam want je stimuleert je eigen lichaam om voldoende collageen aan te blijven maken.
Niet alle aanbieders geven dit zelf actief aan, mogelijk ook uit commercieel belang. Maar het klinkt heel logisch en lijkt mij dan ook goed om toe te passen.

Langer dan verwacht want het idee was alleen mijn ervaring met collageen te delen. Maar wanneer je collageen gebruikt dan moet het ook opgenomen worden. Het gebruik van andere vitamine supplementen helpt daarbij.
Meer lifestyle lezen? Lees de Touch of Lemon lifestyle blogs.