Interieur trends 2023 wonen blauw

Interieur trends 2023

5 Interieur trends 2023: ontdek de nieuwe trends en voer ze door in jouw interieur

5 Interieur trends 2023 | natuurlijke bruintinten en materialen, blauwtinten en een luxe uitstraling

Interieur trends 2023: what’s new in 2023? Wonen trends is onder andere het toevoegen van diverse bruintinten en blauwtinten aan het interieur. Blauwe keukens vallen al enige tijd op via de socials als Pinterest en Instagram. Waar een aantal jaar geleden bij een donkere keuken bijna standaard voor zwart werd gekozen, durven mensen nu ook voor blauw te kiezen. Die trend zal in 2023 nog verder zichtbaar worden. Ook blijven de verschillende natuurlijke en warme materialen populair: wol, katoen, velvet en keramiek.

Luxe uitstraling interieur

Luxe uitstraling is een trends in wonen welke sinds COVID een opmars gemaakt heeft. Mensen zijn meer thuis en zich bewuster van hun omgeving. De hotel chique woonstijl is populair. Grote meubelstukken, luxe stoffen en een weelderige uitstraling. Een hotel chique of luxe uitstraling is vooral een gevoel. Dit luxe gevoel creëer je onder andere door een mooi behang te kiezen of goud toe te voegen in je interieur lees. Ook mooie stoffen als velvet en natuurlijke tinten stralen luxe uit.

Natuurlijke bruintinten

Natuurlijke tinten als nude, zand, camel en beige zijn al lange tijd populair in huis. Ze zullen ook in 2023 belangrijk onderdeel uit blijven maken van het huis van mensen. Wanneer je een natuurlijke rustige basis in je huis kiest, krijg je een evenwichtige uitstraling. Ook zorgt de kleur bruin voor gezelligheid en warmte. Omdat bruintinten in huis al langere tijd populair zijn, is het ook een keuze die wat meer tijdloos is.

Ronde vormen

Ronde vormen zijn een trend in 2023: denk aan een rond vloerkleed of een gevormd vloerkleed met ronde vormen maar ook een ronde of ovalen eettafel. Zelf banken met ronde vormen en een ronde rug zie je steeds meer. Ronde vormen stralen warmte uit en geven en speels en verrassend effect aan de ruimte. Je kunt ook denken aan meubels of een bed met een rond gevormde bovenkant en er zijn veel ronde lampen. Genoeg ronde vormen te vinden in de winkels en op de webwinkels.

Blauw

Blauw: donkerblauw, marine, tranquil, tuqoise en blauwgroene tinten. De kleur blauw in huis is een 2023 trend voor wonen. Donkere keukens, tranquil slaapkamer, werkkamer of kinderkamer en donker blauwe verf of behang in de woonkamer. De kleur is chique, uitgesproken en goed te combineren met bijvoorbeeld wit, goud, natuurtinten en hout. Liever een lichtere tint? Ook de kleur Wellness blauw, een lichte blauw tint, is in opkomst en goed te combineren.

Planten: levend groen in huis

De urban jungle trend is onverminderd populair als woontrend. Mensen kiezen voor groen en planten in huis. Planten zijn bijna altijd goed en geven kleur en uitstraling aan ons huis. Daarbij hebben planten positieve invloed op onze gezondheid: ze kunnen klachten als hoofdpijn, droge ogen, duizeligheid en concentratieproblemen verminderen of voorkomen. Niet iedere plant staat goed in ieder interieur, planten zijn er in verschillende stijlen, met verschillende eigenschappen en daarom kies je ze dus het beste bewust voor jouw huis.

Smart home/domotica: slimme elektronica voor thuis 2023

Domotica in je huis is niet langer exclusief. Technologie welke je met je smartphone kunt bedienen maakt het leven makkelijker. Meer merken zullen slimme elektronica ontwikkelen. Jouw huis maak je slim met een goede wifi verbinding en smart home apparaten. Denk bijvoorbeeld aan het automatiseren van licht, de bel en muziek. Een groot aanbod vind je onder andere op de bol.com smart home pagina en de uitleg waarmee je jouw eigen smart home maakt is ook erg goed.

Ook interessant: