8 x opvallende muur met de mooiste muurdecoratie

Groot, groter, grootst aan de muur met deze 8 mooiste muurdecoratie items voor een opvallende muur

8x opvallende muur met grote muurdecoratie items voor in jouw woonkamer of ergens anders in huis

Een opvallende muur is een eyecatcher in jouw huis. En dat een opvallende muur niet duur hoeft te zijn, lees je in dit blog artikel. Want je kunt zelf al veel in huis doen om een gave opvallende muur met grote muurdecoratie te maken. Groot trekt de aandacht en geeft sfeer in je huis. En deze leuke inspiratie voor jouw muur kun je helemaal aanpassen aan je persoonlijke woonstijl. Ga je voor Scandinavisch, Japandi, hotelchique of landelijk? Met deze opvallende muren sluit je aan bij jouw interieurstijl.

De leukste muurdecoraties voor in jouw huis zijn:

Muurschildering met verschillende vlakken

Het ziet er indrukwekkend uit en daarom lijkt een muurschildering in huis misschien moeilijk te maken maar met netjes aftekenen en vervolgens de vlakken inschilderen kun je dit gewoon zelf. Voordeel is dat een muurschildering zelf maken goedkoop is en dat je toch een indrukwekkend effect creëert voor in jouw huis.

Bron: 18h39

Sierlijsten voor een opvallende muur

Sierlijsten zag je in 2022 als veel op de muur en deze trend zie je ook in 2023 nog veel! Sierlijsten passen mooi in een klassiek interieur, in een Scandinavisch interieur maar ook in een gecombineerd interieur zoals hier in deze woonkamer waar Japandi en klassiek worden gecombineerd. Het lijkt misschien lastig maar je kunt ze eenvoudig zelf op de muur bevestigen en het geheel zelf een nieuwe kleur geven.

Bron: Loes interieurdesign

Behang kunstwerk op je muur

Verschillende rijen behangstroken naast elkaar maken een groot kunstwerk op je muur. Met Wallart of de behangstroken van creative lab Amsterdam maak je een kunstmuur waar je naar blijft kijken.

Bron: Wallart.eu

Houten latjes wandpanelen

Houten latjes op de muur hebben een geluidsdempend effect (mooi meegenomen!) en stralen warmte uit. Zie bijvoorbeeld de houten wandpanelen in het huis van Instagrammer @hethuismetduizendramen (leuk om te volgen op Insta).

Bron: LIjn M

Opvallende muur met muurschildering

Dat je geen rechte muur hoeft te hebben om een eyecatcher in je huis je hebben zie je bijvoorbeeld bij deze muurschildering. Kijk maar eens hoe je met een muurschildering zoals deze twee aparte muren kan verbinden zodat het één geheel wordt:

Bron: My Fashion

Fotowand of Posterwand woonkamer voor een opvallende muur

Kiezen voor een posterwand of fotowand is perfect voor het afstylen van je interieur. Je kunt deze wanddecoratie gemakkelijk veranderen en past het zo gemakkelijk aan de seizoenen en de kleur die je in huis wilt aan.

Bron: Poster Store Nederland

IXXI muurdecoratie: van klein tot groot

IXXI muurdecoratie kun je zelf helemaal naar je eigen smaak samenstellen vanwege het handige kliksysteem. Zo wissel je in een handomdraai wissel de tegeltjes aan de muur zelfs zonder dat je de ophangstroken hoeft te vervangen.

Bron: Loods5

Maak je eigen wanddecoratie
Ixxi met eigen foto

Groot opvallend schilderij

Wanneer je een super groot opvallend schilderij aan de muur plaatst en er mooie decoratie omheen hebt zoals hier een grote plant en opvallende lamp, trekt het geheel de aandacht en dit alles kun je gewoon makkelijk zelf doen in huis, zonder schilderen of behangen:

Bron: VTwonen

Werken met grote en opvallende muurdecoratie zorgt ervoor dat je een fijne sfeer geeft aan je huis zoals je in bovenstaande voorbeelden ziet. Met kleine veranderingen kun je zo een groot verschil maken in jouw huis en in de meeste gevallen kun je het makkelijk zelf. Lees bijvoorbeeld ook eens artikelen over wanddecoratie, verlichting en woonaccessoires voor meer inspiratie bij het creëren van jouw droomhuis.

Ook interessant:

Ook interessant: