9x werkkamer inrichting voor een gezellige thuiswerkplek

Hoe maak je van jouw werkkamer een gezellige thuiswerkplek?

10x tips voor een fijne werkkamer en thuiswerkplek

Een werkkamer is sinds COVID belangrijker dan ooit omdat we nog steeds meer thuis werken, maar ook zonder werkkamer kun je een fijne thuiswerkplek creëren. Alles wat je nodig hebt is een hoekje waar je je bureau kunt plaatsen. Alle andere punten zijn voor je comfort en de gezelligheid, die kun je toepassen in ieder hoekje waar een bureau staat. Met deze praktische tips en ideeen, zorg je ervoor dat je voor maximaal comfort en gezelligheid op jouw thuiswerkplek gaat.

Tips voor de fijnste werkkamer of thuiswerkplek:

Werkkamer bureau/thuiswerk bureau

Een goed bureau is de basis voor een fijne thuiswerkplek. Wanneer je een werkkamer hebt, heb je doorgaans iets meer ruimte voor het plaatsen van een bureau dan wanneer je het bureau in de woonkamer of in de slaapkamer erbij plaatst. Ook de uitstraling is van belang. Wanneer je een werkkamer hebt, is het fijn om voor een sta/zit bureau te kiezen. Dit bureau gaat naar wens omhoog of omlaag en is ideaal als je zitten wilt afwisselen met staan. Er zijn bureaus die je handmatig kunt verstellen en automatische sta zit bureaus. Vergeet niet een ergonomische bureaustoel te kopen: je rug, schouders en nek zullen je dankbaar zijn.
Ga je voor een thuiswerkplek op je slaapkamer? Dan zijn er speciale bureaus die heel goed staan op je slaapkamer: kaptafel en bureau in één.

Werkkamer verwarmen

Een elektrische kachel of infrarood kachel is ideaal voor het verwarmen van je werkkamer en het het is momenteel goedkoper dan de centrale verwarming. Deze compacte kachel kun je overal in huis neer zetten. Ideaal wanneer je thuis werkt en je thuiswerkplek extra wilt verwarmen. Er zijn verschillende versies verkrijgbaar en sommige zijn bijvoorbeeld ook voorzien van een afstandbediening of timer functie.

Rustig thuiswerken met noise cancelling hoofdtelefoon

Rustig werken in een huis waar meerdere mensen wonen? Met een draadloze noise cancelling hoofdtelefoon kun je jezelf afsluiten voor omgevingsgeluiden. Zelfs wanneer er bijvoorbeeld kinderen in de buurt spelen worden de meeste geluiden tegengehouden. Ideaal wanneer je thuis werkt.

Bellen zonder telefoon aan je oor

Moet je veel bellen? Dan kan het heel fijn zijn om speciale oortjes in te doen om mee te bellen. Oortjes om mee te bellen: zorgen ervoor dat je de telefoon niet aan je oor hoeft te houden. Hierdoor kun je ondertussen notities maken en neem je geen vreemde houdingen aan met de telefoon aan je oor. Beter voor werkhouding en comfortabel. Bekende oortjes zijn Apple AirPods, de prijs is ook meteen wat hoger. Een goedkoper alternatief is bijvoorbeeld JBL oortjes. Goed beoordeelde oortjes en ze beschikken over dezelfde mogelijkheden als de duurdere Apple AirPods.

Gadgets werkkamer

Het is fijn om je laptop in een speciale laptopstandaard te zetten, hierdoor kun je ergonomisch naar je scherm kijken. Ook een draadloos toetsenbord en muis zijn super fijn. Dit draadloze toetsenbord is mijn persoonlijke favoriet. Dankzij de connector hoef je het maar één keer aan te sluiten en daarna werkt het altijd direct.

Werkkamer met frisse lucht

Wanneer je langere tijd in een werkkamer zit, kan het fijn zijn om de lucht te zuiveren. Hiervoor kun je een aroma diffuser gebruiken voor het creëren van een frisse geur in huis een heerlijke geur in huis dankzij etherische oliën. Daarnaast wordt de lucht gezuiverd.

Werkkamer gezellig maken

Wil je je werkkamer of thuiswerkplek gezellig maken? Kies voor een behang of kleur op de muur. Door een muur te behangen of een muur te verven, geef je een hele eigen sfeer aan je werkkamer en zo zul je die omgeving ook met werken gaan associëren. Voeg gerust planten toe, die zijn goed voor de zuivering van de lucht en geven kleur en sfeer aan een ruimte.

Schilderijen en posters: muurdecoratie

Kies voor een leuke muurdecoratie: leuke foto’s of mooie posters. Inspiratie nodig? Muurdecoratie kun je gemakkelijk wisselen en je creëert zo gemakkelijk een andere sfeer in dezelfde ruimte.

Opruimen

Rommeltjes op je werkkamer opruimen klinkt heel logisch en het gaat echt verschil maken in de sfeer in je werkkamer. Een opgeruimde thuiswerkplek is fijn en zorgt ervoor dat je jezelf beter kunt concentreren tijdens je werk.

Veel thuis aan het werk en zit je dus ook veel? Misschien goed om je beweging in de gaten te houden. Hiervoor kun je kiezen voor een goede activiteitentracker of eventueel smartwatch, dan weet je precies hoe lang je op een dag zit en kun je er toch voor zorgen dat je voldoende beweging krijgt. Bijvoorbeeld door tussen de middag een half uurtje te wandelen.

Ook interessant:

Ook interessant: