cadeautjes auto onderweg kind peuter vakantie

Cadeautjes voor onderweg in de auto of vliegtuig: verras je kind met een cadeautje

De leukste cadeautjes voor peuter en kind voor onderweg

Je kent het wel; een lang stuk in de auto, vliegtuig of trein met je peuter of kind en ze zijn jengelig. Er zijn veel verschillende manieren van speelgoed en kleine cadeautjes om je kind uren mee te vermaken onderweg.
Hier vind je een overzicht met de leukste cadeautjes voor onderweg waar je je het jezelf makkelijk mee gaat maken en wat voor voldoende te doen zorgt. Je kunt er voor kiezen om je kind om het uur een cadeautje te geven en ze zelfs eventueel in te pakken of gewoon een tasje met speelgoed te maken waarmee ze zichzelf kunnen vermaken. Kleine cadeautjes maken je autoreis net wat comfortabeler en zo heb je zelf ook echt vakantie.

Kleine cadeautjes auto onderweg, uitdeelcadeautjes en kleine cadeautjes vakantie

Tekenbord

Met een tekenbord kunnen kinderen in de auto tekenen, je wist het makkelijk en ze kunnen steeds opnieuw kleuren.

Fidget toys : (XL) Pop it & set met fidget toys

Een XL pop it kun je tenminste ook makkelijk vinden in de auto blokken zijn zo ontzettend leuk voor 2 jarige kids en het gaat lang mee. Naast het kind van 2 jaar spelen ook oudere kinderen graag met Duplo.
Wil je helemaal uren speelplezier, kies dan voor een set met fidget toys, ideaal voor de afwisseling en als pakket betaalbaar uren afwissend vermaak in de auto, trein of vliegtuig.

Kinder laptop, kinder tablet of babytelefoon

Een kinder laptop, ideaal! Je hebt speciale versies voor dreumes en peuters, alleen het open en dicht klappen is al entertainment genoeg. Ook een baby telefoon is betaalbaar en leuk tot ca 5 jaar oud. Het maakt wel geluid maar dat heb je liever dan huilen, geloof mij ;).
Als je kind iets ouders is, is een educatieve laptop perfect voor in de auto of het vliegtuig. Het biedt voldoende vermaak en maakt ze niet zo moe als de ipad of een video maakt.
Ook een interactieve tablet voor baby, peuter en dreumes of interactieve tablet voor kinderen vanaf 5 jaar waarbij ze niet op een kleuren beeldscherm kijken is ideaal.

Kleuren in de auto

Kleuren in de auto? Alsjeblieft niet.. maar met een water kleurboek geen probleem! Zorg dat je wat water in de buurt hebt om het stiftje te vullen, de rest kan je peuter of kind zelf. Extra handig is het als je kind een auto tafeltje heeft.

Zoekboek

Een zoekboek van karton levert veel vermaak, je hebt speciale zoekboeken voor peuters of zoekboeken voor kinderen.

Borstelblokken

Borstelblokken, eigenlijk wel een gekke naam, maar ze zijn ideaal voor in de auto of in het vliegtuig. Ze zijn makkelijk aan elkaar vast te maken en daardoor is het ook leuk spelen tijdens een autorit, treinreis of in het vliegtuig.

ipad met koptelefoon

Een ipad is fantastisch voor kinderen en je kunt ervoor kiezen om deze in een steun in de auto op te hangen of aan je kind in handen te geven. Het is ontzettend fijn om een kinder koptelefoon te hebben. In de auto maar ook zeker als je met het vliegtuig reist dan is een kinder koptelefoon onmisbaar. Wanneer je 2 kinderen op 1 iPad iets wilt laten luisteren is een splitter voor hoofdtelefoons heel handig, voor minder dan een tientje kunnen 2 hoofdtelefoons aangesloten worden op de ipad.

Andere leuke cadeautjes voor in de auto of het vliegtuig zijn:
Krijtjes/potloden en kleurboek
(Raam)stickers
Klei
Puzzel of blokkenpuzzel
Voorleesboek, zoekboek of ander kinderboek
Snacks voor onderweg: kleine koekjes, snackgroenten, haribo beren, rozijntjes

Zeker wanneer je met het vliegtuig gaat, is het fijn als je kind een eigen rugzak meeneemt met de speelgoed cadeautjes voor op vakantie. Dan kan hij of zij deze gewoon zelf bij zich houden en hoef je niet steeds in de bagagebakken om het speelgoed te pakken. Je kunt ook kiezen voor een super leuke kinderkoffer, ideaal want zo kun je je kind ook zonder buggy meenemen naar het vliegtuig omdat je kind op de koffer kan zitten op de luchthaven.

Rolkoffer voor kinderen

Auto organiser – voor kids aan de stoel met tafeltje én voor in je achterbak


Een auto organiser voor aan de voorstoelen is praktisch voor de spullen van je kinderen. Maar wat pas écht fijn is, is dat deze auto organisers er ook zijn met een ingebouwd tafeltje. Hetzelfde idee als het vliegtuigtafeltje. En voor kinderen ideaal omdat ze iets meer ruimte hebben om iets te doen in de auto, anders dan filmpjes kijken.

Organiser voor je achterbak

Wil je jezelf en/of je partner het ook makkelijk maken tijdens de autoreis? Een fijne auto organiser voor praktische spullen is ook zo fijn. Je kofferbak netjes opgeruimd en alle EHBO spullen, het gele hesje voor geval van nood, handschoenen, ruitenkrabber en dergelijke netjes opgeruimd in de auto.

Touch of Lemon steunen? Sommige links in dit artikel bevatten affiliate links. Dit betekent dat ik een kleine vergoeding ontvang wanneer je één van deze producten via de link koopt. Dit kost jou helemaal niets, je merkt er zelf niets van en het zorgt ervoor dat ik deze site verder uit kan bouwen en je zo van nog meer inspiratie kan voorzien.

Cadeau inspiratie voor alle leeftijden:

Meer Touch of Lemon artikelen lezen? Hier lees je alle wonen of lifestyle artikelen.