peuterbed

Toe aan een peuterbed? 6x het leukste peuterbed voor jouw peuter!

Welk peuterbed kies je voor je peuter?

6x tips voor het leukste peuterbed voor peuters

Je peuter lijkt toe aan een peuterbed, een volgende fase en hartstikke leuk maar hoe kies je het leukste peuterbed? En kies je een peuterbedje huisje, wel of geen valbescherming, met of zonder lade? En welke maat is een peuterbedje? Dan zijn er nog diverse kleuren, ga je voor wit, hout, roze, grijs of zwart? Of kies je een blank houten bedje en geef je er zelf je favoriete kleur aan.

Peuterbedjes worden ook wel juniorbedden genoemd en zijn meestal 70 x 150 cm groot. Soms is er een afwijkende maat, dit is dan vaak 70 x 140 of 70 x 150 centimeter. Het bedje zit tussen de maat van een ledikant en een volwaardig eenpersoonsbed in.
Tips voor de leukste peuterbedden voor peuters:

Peuterbed huisje

Een peuterbed huisje is een fantastisch bed voor peuters. Dankzij het fijne formaat en het huisje is het een geborgen bedje. Je kunt het huisje leuk versieren met een hemel, met lampjes of met bijvoorbeeld knuffels die je aan het huisje hangt.

Huisje

Peuterbedje indianenbed of tipi

Een super stoere versie van huisjesbed voor een peuter is het indianenbed of peuterbed tipi. Dit stoere bedje lijkt een echte tent waar jouw kleine indiaantje vast heerlijk in slaapt.

Tipi of indianenbed

Peuterbedje hekje valbescherming

Ben je op zoek naar een bedje met valbescherming voor je peuter? Dit fijne bedje met hekje valbescherming hout, wit of roze is fijn geprijsd en kun je in het hout, wit of roze kopen. Wil je een andere kleur? De ongelakte houten versie verf je makkelijk in de door jou gewenste kleur. Zo maak je met dit leuke bedje de droomkamer van je peuter.

Bedje met hekje valbescherming hout, wit of roze

Peuterbed zwart

Veel mensen zoeken naar een peuterbed zwart maar meestal is een peuterbedje niet in het zwart verkrijgbaar maar wel in het grijs, donkergrijs of antraciet. Dit leuke bedje heeft een fijne uitvalbescherming waardoor je peuter lekker geborgen in het bedje ligt en de kans minimaal is dat hij of zij uit het bed valt.

Zwart grijs met hekje valbescherming

Bed voor je peuter mét klimtoestel

Op zoek naar een bed én speelplek in één? Kies dan voor een Wickey bed met speelfunctionaliteiten zoals een glijbaan, klimrek of verstopplek bij het bed. Super originele bedden en veel plezier op de kinderkamer.

Peuterbed met lade

Ben je op zoek naar een peuterbedje en heb je extra opbergruimte nodig voor je peuter? Misschien omdat je een kleine peuterkamer hebt, of omdat je gewoon graag extra opbergruimte wilt? Er zijn ook peuterbedden met een lade of lades, daar kun je dus extra veel spullen in kwijt.

Een leuk bed gekozen voor je peuter? Als het niet de kleur is die je in gedachten had, kun je ervoor kiezen om het blank houten bedje te verven.
Wel helemaal klaar met het peuterbedje? Dan kan het afstylen van de peuterkamer beginnen! Misschien zoek je ook nog fijne opbergers voor alle spullen van je kind? Met het vervangen van het ledikantje door het peuterbedje, is het opruimen van de commode een volgende stap. Maar hier bewaar je ook veel spullen in, spullen die je niet altijd meer nodig hebt omdat je kindje groter is. Daarvoor in de plaats komt vaak extra speelgoed, boekjes en knuffels. Lees nu ook hoe je de kinderspullen het beste op kunt bergen.

Ook interessant:

Ook interessant: