woonaccessoires

Hoe verander je interieur met woonaccessoires? 10 manieren om met accessoires je huis te veranderen.

Verander je interieur met woonaccessoires

Woonaccessoires veranderen de uitstraling in je huis: 10 manieren om het verschil te maken.

Woonaccessoires spelen een belangrijke rol in de inrichting van je huis. Je woonkamer, slaapkamer en keuken krijgen een metamorfose met andere woonaccessoires. Deze tijd van het jaar is wonen een hot item voor mensen. Mensen gaan meer naar binnen, het wordt buiten kouder en je hebt zin om je huis gezellig te maken. Oktober is niet voor niets de woonmaand: ideeën worden uitgevoerd en mensen gaan aan de slag met hun nieuwe interieur ideeën. Iedere keer je meubels veranderen is duur, daarom is het aantrekkelijker om voor een nieuwe uitstraling te kiezen met woonaccessoires. . Kies voor seizoensgebonden woonaccessoires: kies bijvoorbeeld in de herfst voor bruintinten met zwart, in de zomer voor meer lichte tinten in huis en rond de feestdagen feestelijke versiering.

Overdrijf niet bij het kiezen van accessoires voor in huis. Je hoeft niet altijd alle accessoires in huis te hebben staan, berg gerust tijdelijk spullen op in je kast. Je draagt tenslotte ook niet dagelijks al je sieraden. Kies dus bewust wat je neerzet. Kies voor eenheid en selecteer accessoires met kleuren en vormen die bij elkaar passen. Krijg voor jezelf eerst duidelijk welke stijl je wilt neerzetten in huis door persoonlijk moodboard te maken, bijvoorbeeld op Pinterest.

Maar.. voor welke woonaccessoires kies je dan en hoe verander je je inrichting met woonaccessoires? 10 tips om je woonkamer of andere ruimte te veranderen met accessoires:

Behang

Er is zo’n mooi behang verkrijgbaar en het maakt een enorm verschil in huis. Het geeft sfeer, warmte en uitstraling aan een ruimte. Het kleedt je huis aan en is een stuk voordeliger dan het vervangen van grote meubels zoals de bank.

Vloerkleed

Vloerkleden zijn er in veel verschillende kleuren, patronen en materialen. Je kunt voor een vloerkleed kiezen om een uitspatting te maken in de ruimte of juist om aparte onderdelen met elkaar te verbinden. Wanneer je het gevoel hebt dat je meubels allemaal los in de ruimte staan en geen geheel vormen, kun je een groot vloerkleed toevoegen waar je de meubels op zet, dan verbind je het geheel met elkaar.

Tafellampen en vloerlampen

Verschillende kleine lichtpunten in huis geven sfeer en verlichten met zachter licht. Door op verschillende plekken met licht te werken krijg je een mooi warme effect. Daarnaast zijn ze in diverse vormen en kleuren verkrijgbaar, dat geeft ook sfeer in huis wanneer je de lampen niet aan hebt.

Kussens

Kussens zijn dé ideale woonaccessoire waarmee je makkelijk meer kleur, een patroon of andere textuur toevoegt in je interieur. Soms kun je de kussenvulling gewoon hergebruiken en heb je voldoende aan een nieuw kussenhoesje. Dit is een makkelijke manier om te kijken of je nieuwe idee en/of stijl bevalt.

Kaarsen

Kaarsen brengen sfeer en warmte in huis. Mooie kaarsenstandaards en waxinelichtjes voegen echt iets toe aan je interieur. Maar omdat kaarsen op een relatief lage temperatuur branden, komen er ook roetdeeltjes vrij die in de lucht belanden. Wil je geen schadelijke stoffen verspreiden in je huis? Dan kun je kiezen voor natuurlijke kaarsen zonder geur en op basis van natuurlijke ingrediënten, zoals bijenwas, koolzaadwas, raapzaadwas of sojawas. Bekijk bijvoorbeeld eens naar de kaarsen van Dipam.

Spiegels

Spiegels geven sfeer maar kunnen er ook voor zorgen dat de ruimte bijvoorbeeld groter lijkt of ze kunnen het licht weerkaatsen. Voeg een mooie spiegel toe aan je interieur voor een andere uitstraling in huis.

Vazen

Vazen zijn er in zoveel verschillende kleuren, materialen en maten. Altijd een vaas die mooi in jouw huis staat en kleur geeft aan je interieur. Vul hem met verse bloemen voor een mooie levendige uitstraling in huis en geniet van de heerlijke geur van bloemen in huis.

Foto’s en posters

Met foto’s en posters in lijsten voeg je persoonlijkheid toe aan je interieur. Kies voor persoonlijke foto’s of beelden die bij elkaar passen en behoud de rust in huis. Wanneer je zwart wilt toevoegen aan je interieur kun je voor zwarte lijsten met zwart/wit foto’s gaan. Zo voeg je toch persoonlijkheid toe maar houd je het rustig. Of kies voor mooie sprekende posters. Die kun je ook makkelijk wisselen en de lijst hergebruiken.

Boeken

Boeken spreken tot de verbeelding en voegen persoonlijkheid toe aan je interieur. Een stapel met mooie boeken op een tafel of op een kastje ziet er niet alleen stijlvol uit, het geeft ook
persoonlijkheid aan je interieur.

Kamerplanten

Planten geven kleur en sfeer in je interieur. Er zijn zoveel verschillende planten: geschikt voor in de zon, voor in een donkerdere hoek, voor in de vensterbank, etc. Ook kunnen planten een luchtzuiverende functie hebben en geven sommige planten zuurstof af. En niet onbelangrijk, er zijn prachtige potten verkrijgbaar. Het perfecte accessoire voor jouw huis. Met een andere pot krijgt je plant ook een andere uitstraling.

Zoek je accessoires voor een andere ruimte? In de keuken kun je een paar mooie kommen, placemats, een andere plant en een mooi dienblad toevoegen voor een andere sfeer. In je slaapkamer kun je kiezen voor ander beddengoed, plaid en sierkussens. Wil je met je slaapkamer aan de slag? Lees dan ook eens Hoe geef je je slaapkamer een hotelkamer gevoel? Tips voor slaapkamer makeover.

Ook interessant: