Slaapkamer hotelkamer gevoel luxe hotel chique slaapkamer

Hoe geef je je slaapkamer een hotelkamer gevoel? Tips voor slaapkamer makeover

Geef jouw slaapkamer een hotelkamer gevoel met een slaapkamer makeover

Hoe geef je je slaapkamer een hotelkamer gevoel? Lees de tips voor een makkelijke slaapkamer makeover en creëer dat heerlijke hotelgevoel in je eigen slaapkamer. Het gevoel van ontspanning en euforie als je een fijne hotelkamer binnenstapt en op het bed ploft. Dat fijne gevoel willen steeds meer mensen nu ook thuis in hun eigen huis creëren. Je eigen slaapkamer welke voelt als een luxe hotelkamer.

Hoe creëer je een luxe gevoel in je slaapkamer? Kies voor rijke materialen en minimalisme. Een hotelkamer gevoel in je slaapkamer komt voort door een minimalistische inrichting en een rustig kleurenpallet. Kies voor een paar kleuren die mooi combineren en zorg dat er geen boeken, kleding en andere spullen in het zicht aanwezig zijn.
Ontdek nu hoe je je slaapkamer een hotelstatus geeft:

Slaapkamer makeover: luxe uitstraling

Een hotelkamer heeft vaak een luxe uitstraling, heerlijk. Een gevoel van verwennerij en de ultieme plek om te ontspannen, dat wil je thuis ook! Maar hoe creer je dat? Kies voor volle materialen als velours, zijden, wol of bouclé. Mooie materialen die bijdragen aan een fijne sfeer in je hotel chique slaapkamer. Een hotelslaapkamer komt door een luxe uitstraling en is vooral een gevoel. Een luxe gevoel creëer je met mooie materialen, mooie verfkleur in natuurlijke tinten, een mooi behang, stijlvolle muurdecoratie en het toevoegen van zwart of goud in je interieur.

De basis: het beddengoed, de kussens en het dekbed

Plof heerlijk weg op je bed! Vergeet dus niet de basis van je bed: het beddengoed, de kussens en het dekbed. Een donzen dekbed voelt zo heerlijk aan en het hoeft niet heel duur te zijn, bij Ikea kun je al een heerlijk donsdekbed kopen. Vul aan met een heerlijk hoofdkussen (speciaal afgestemd op jouw wens, nog beter dan in een hotel ;)) en kies voor een mooi dekbedovertrek waar jij gelukkig van wordt.

Verlichting in je slaapkamer

Verlichting.. veel verschillende lampen in je slaapkamer, het zorgt voor een sfeervolle kamer en draagt bij aan gezelligheid en comfort. Gebruik bedlampjes, plafondspots, een vloerlamp en eventueel een mooie hanglamp. Heerlijk om nog even een boekje

Planten in je slaapkamer

Misschien denk je niet als eerste aan planten in je slaapkamer maar planten zijn gezond voor de zuivering van de lucht en sommige plantensoorten zijn enorm geschikt voor in de slaapkamer. Daarbij voegt groen sfeer toe aan je ruimte en stralen planten ook rust uit.

Vloer: een mooie vloer met een vloerkleed

De vloer is natuurlijk heel belangrijk, kies voor een mooie rustige vloer. Wanneer je een gladde vloer hebt zoals laminaat, dan is een vloerkleed onder je bed heerlijk voor comfort. Lekker zachte voetjes als je in en uit je bed stapt.

Accessoires slaapkamer

Accessoires geven een fijne sfeer mee aan je hotelkamer slaapkamer. Maak het niet te bont, dat heeft het tegenovergestelde effect. Kies voor een mooie plaid en een paar fijne sierkussens in tinten die mooi op elkaar aansluiten. Als je een kleine slaapkamer hebt, kan een spiegel een fijne manier zijn om de ruimte optisch te vergroten.

Gordijnen: verduister je slaapkamer

Hotelkamers hebben altijd van die fijne verduisterende gordijnen. Ben jij daar ook zo dol op? Neem het mee in de aanpassingen van je slaapkamer.

Opruimen

Oké, misschien een schot voor open doel maar geen luxe hotelkamer gevoel als overal spullen liggen. Dus opruimen maar zodat je binnen komt in een opgeruimde luxe slaapkamer met hotelkamer gevoel.

Heel veel ideeën om van jouw slaapkamer een echte hotelslaapkamer te maken, zo slaap je vast nog beter. En beter slapen zorgt dat je fit wakker wordt, geeft je meer energie om alles uit je dag te halen.

Ook interessant: