Feel good sfeer in huis

Feel good sfeer in huis! 10 simpele stappen

Feel good sfeer in jouw huis: 10 tips die bijdragen aan een gelukkig gevoel in huis

Hoe creëer je een feel good sfeer in huis? Sommige kleine veranderingen kunnen een groot verschil maken in de sfeer die in je huis heerst. 10 punten voor een happy feeling in je huis op een rijtje.

Check wat bij jou past:

 1. Verse appeltaart
  Niets zo lekker als een verse appeltaart. De geur in huis wanneer de taart in de oven staat en nog beter als hij eruit is. En de euforie als je je nog een beetje warme taart losmaakt en ziet dat hij goed gelukt is. En dan mag je hem nog eten..
 2. Ruim op, werk met opbergbakken in de kasten
  Opruimen is misschien niet altijd favo activiteit en eerlijk is eerlijk, het kan behoorlijk tijdrovend zijn. Maar het maakt wel blij. De bekende KonMari methode is een (behoorlijk tijdrovende) optie waarbij je alleen overhoudt waar je echt van houdt. Iets minder extreem is het gewone opruimen: wegdoen wat je niet meer gebruikt en de spullen die je houdt netjes in kasten en bakken. Het voelt wel heel relaxed om kasten open te doen waar geen spullen uitvallen ;). Mensen die minder rommel hebben, hebben minder stress en minder stress maakt gelukkiger.
 3. Foto’s aan de muur
  Hang foto’s aan de muur van mooie herinneringen en dierbare personen. Geen zin om het in je woonkamer te doen? Kies dan voor een plek waar je wel graag foto’s wilt zien zoals in de hal of in het toilet. Mooie herinneringen maakt gelukkig.
 4. Zet verse bloemen neer
  Verse bloemen voelen als een feestje, en geeft direct een geluksgevoel.
 5. Zorg voor voldoende licht
  Voldoende licht in huis maakt dat wij onszelf gelukkiger voelen. Het geeft een ruimtelijk effect maar nog belangrijker: mensen worden er energieker en minder moe van en dat maakt gelukkiger.
 6. Zorg voor een fijne geur in huis
  Zintuigen beïnvloeden je humeur. Een fijne geur in huis is essentieel. Factoren als vocht en afval in huis kunnen een vieze geur veroorzaken. Pak het probleem aan (los vochtproblemen op, gooi dagelijks je afvalemmers leeg) en plaats fijne geurstokjes
 7. Maak je bed altijd op
  Uit onderzoek is gebleken dat mensen die iedere dag hun bed opmaken, gelukkiger zijn. Het kost je dagelijks maximaal 3 minuten en geeft een voldaan gevoel.
 8. Doe alles wat je in 2 minuten kunt doen meteen
  Uitstellen maakt dat het soms als een berg voelt en 2 minuten is te overzien. Vraag jezelf af of het in 1 minuten kan, is het antwoord ja? Doe het dan meteen.
 9. Zorg voor een plek waar je jezelf thuis voelt met fijne woonaccessoires
  Kleuren, geuren en accessoires hebben invloed op ons humeur. Nu je hier bent aangekomen heb je al een plan voor de geur in huis gemaakt, volgende is fijne accessoires toevoegen aan jouw huis. Hoe? Wooninspiratie van Touch of Lemon.
 10. Zet een fijn muziekje op
  Muziek heeft invloed op ons humeur, kies een fijne playlist op spotify uit en geniet van je easy saturday of lazy sunday.

Feel good sfeer in huis hoeft dus helemaal niet moeilijk te zijn. En een paar van bovenstaande punten kunnen al aan een heerlijk feel good gevoel bijdragen.

Ook interessant: