Wat zijn de mooiste planten? 5x de mooiste kamerplanten voor in jouw interieur

Planten in huis zijn zo mooi: kleurrijk, het geeft leven aan je huis en het is gezond voor de zuivering van de lucht. Een plant geeft een hele andere uitstraling aan je huis. Maar welke plant past bij jou en welke kamerplant kies je? Hierbij inspiratie en ideeën van de mooiste planten voor jouw interieur in dit overzicht.

Top 5 mooiste planten interieur

Om het je gemakkelijk te maken, 5x de mooiste planten interieur voor jou op een rij:

Monstera/Gatenplant

De Monstera heeft typische bladeren met gaten, dat maakt deze plant ook zo mooi. Als je de plant goed verzorgt krijgt hij er snel prachtige nieuwe bladeren bij. De plant moet in principe wekelijks water krijgen, in de lente en zomer één tot twee keer in de week. Bij het water geven zorg je dat de grond licht vochtig is. Daarna mag de grond helemaal opdrogen en na ca een week geef je de plant weer water. De Monstera kan wel gaan lekken wanneer hij in een nieuw klimaat komt te staan (bijvoorbeeld wanneer je hem net thuis neerzet), dit kan druppels veroorzaken op je vloer. Kijk dus uit met een nieuwe Monstera in huis wanneer je bijvoorbeeld een eiken houten vloer hebt.

Olifantsoor/Alocasia

De Olifantsoor of Alocasia is een mooie plant, afkomstig uit de tropen: Azië en Australië, die het liefste een plek in de halfschaduw heeft. De plant mag niet direct in het zonlicht staan.
De ideale temperatuur voor deze plant is ca 20 graden en de potgrond mag niet uitdrogen. Het is dus belangrijk om de grond altijd een beetje vochtig te houden, in de winter mag de grond iets droger zijn.

Bananenplant

Een bananenplant is een prachtige plant maar onderhoudsintensief. Wel goed om mee te nemen in je overweging als je deze super mooie plant in je huis zet. De plant houdt van zon, hij staat het liefst minimaal 5 uur in direct zonlicht maar niet pal voor het raam, circa 2 meter van het raam af is ideaal. De plant heeft veel verzorging nodig: in de zomer dien je de plant dagelijks water te geven.

Strelitzia/Paradijsvogelplant

De Strelitzia is een prachtige plant en kan ontzettend groot worden wanneer deze op een perfecte en dus lichte plek staat met goede verzorging. De plant schiet dan behoorlijk veel bladeren en kan makkelijk tegen het plafond aan groeien. Dit is wel iets om rekening mee te houden want kijk maar eens op Marktplaats hoeveel mooie Strelitzia planten daar weer verkocht worden omdat ze te groot zijn geworden. De plant dien je 1 keer in de week water te geven, de grond dan licht vochtig maken en daarna mag de grond opdrogen tot de volgende keer dat de plant water krijgt.

Vioolbladplant/Ficus Lyrata

De Vioolbladplant is een echte blikvanger in huis en verrijkt je interieur. Hij komt oorspronkelijk uit de Afrikaanse regenwouden. De plant heeft 1 tot 2 keer per week water nodig: de aarde maak je licht vochtig en deze mag tussentijds droger worden. De plant kan er niet goed tegen als hij langere tijd natte aarde heeft, geef hem dus liever regelmatig een klein beetje water.

Bovenstaande planten interieur te veel werk? Je kunt natuurlijk ook voor een kunstplant kiezen, er zijn prachtige kunstplanten te vinden die bijna niet meer van echt te onderscheiden zijn.